Roadtrip (The great affair is to move)

Regnet är ihärdigt och kommer i mängder. Mörkret sänker sig över dagen och plötsligt verkar de ljusa kvällarna och nätterna vara ett minne blott. Jag tvättar bilen så att den skiner, packar väskan och ser till att bilens kylskåp är välladdat. Det skall bli roadtrip uppåt landet med avfärd i morgon bitti. jag älskar att ligga ute på vägarna. Gillar farten, gillar lugnet, älskar friheten, älskar bra musik i bilrummet. 

"I travel not to go anywhere, but to go.  I travel for travel's sake.  The great affair is to move." Robert Louis Stevenson 

Balkongdörren är öppen. Regnet för oväsen  och överröstar teven. VM-final och 0-0 i en match som jag trodde tyskarna skulle avgöra lätt. Det är kolsvart ute nu. 1 ½ timma från midnatt. Klockan tickar. Sekunderna, minuterna, timmarna flyr. Tick tack, tick tack.....
Jag vill iväg, jag kan det här, jag vill i väg nu!
Men, jag stannar kvar. Blir kvar i soffan med en kopp the. Antagligen för gammal för att våga ta steget, antagligen för smart för att hasta i väg. Men en gång, en gång.. åkte jag Coast to coast. Levde det där landet i väster genom Interstate och nervevade bilrutor. Det känns dock så länge sedan nu. Så länge sedan.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln