Semester från semestern


Dessa dagar är mestadels ljusa och varje ögonblick, varje sekund, levs med en sådan innerlighet att jag blir trött bara av att tänka på det. Här händer det saker hela tiden och när jag väl fått sätta mig ner för att fundera, läsa eller lösa korsord, kommer nästa aktivitet upp. Märklig känsla ändå att det ibland känns det som att man behöver semester från semestern.
Och min omvärld är mestadels tokig. Flyplanet från Malaysian Airlines skjuts ner över Ukraina och det är markoffensiv i Gasa. Män vill vara feminister och tas på samma allvar i debatten som sina kvinnliga dito, men släpps inte in av just dessa kvinnor och hela den här feministgrejen når på något vis i min värld sin kulmen i absurdhet och idioti. Alla tycks vilja vara feminster just nu, men få verkar klara av att kvala in...Jag är inte en av dem.
Jag beundrar folk som vågar stå upp mot orättvisor och förtryck. Jag uppskattar folk med åsikter, även om jag inte alltid håller med dem. Men jag har aldrig förstått det här med att man måste "predika och förkunna" sina åsikter. Att man gör sig till en predikant över andra.
Och så har vi hela Expressens bevakning av Mikael Persbrandt som bara blir mer och mer absurd (om det ens går), men Linda Skugge skriver en mycket intressant och bra Krönika om "Ungdomarna som inte vill jobba", eller för den delen ta vilket jobb som helst och i mycket av det hon skriver har hon rätt, även om det som alltid inte blir rättvist när man generaliserar. Självutnämnda experter rasar förstås, men för kanske första gången delar jag samma åsikt om något med Skugge. Saker och ting förändras. Livet rullar på och jag försöker hänga med, semester till trots. Och medan jag ägnar mig åt reflektion pågår ett helt liv utanför min "reflektionsmur". Nya oroshärdar dyker ständigt upp, nya sensationer, skandaler och idéer, (både bra och dåliga). Och på min semester finns inte mycket tid för fortsatt reflektion. Nya aktiviteter är på ingång. Semester måste levas och levas hårt och jag lever ständigt med tanken att jag snart måste ta semester från denna semester.

 

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln