Foot Loose & Fancy Free

Min spellista "For you" går varm denna kväll. Sköna låtar som snurrat på i sommar. Det är vackert, det är sorgligt, det är stämning. Det är en blandning av favoritartister som t ex Mellencamp; Don Henley, Sting, Ulf Nilson och så Rod Stewart förstås. If loving you is wrong - I don´t wanna be right...Tydligare än så där kan det inte bli. Inte vackrare heller. Och hela sommaren har jag grubblat över den där bästa 70-talsrösten. Ibland har det varit Don Henley, inte sällan Phil Lynott. Elvis såklart, både Presley och Costello, men i längden varar Rod och varje gång jag lyssnar på den där gamla hiten skriven av stax Records stallets främsta låtskrivare, förstår jag att det här är på riktigt. Kärleken, dedikationen, allt! Foot Loose & Fancy Free från 77. Som bäst 2a på Billboard top 200 (albumlistan). Det årets näst bäst sålda platta. Hade varit det främsta om inte Elvis så olyckligt gått bort i augusti det där året och kastat omkull skivförsäljningen. Rockiga Hot Legs klättrade högt i USA, men det var två ballader som från början släpptes som singlar; I was only joking och klassikern; You're In My Heart.

"I didn't know what day it was
When you walked into the room
I said hello unnoticed
You said goodbye too soon"


I en av mina bokhyllor står Rod Stewarts självbiografi. I natt börjar jag läsa den.

 

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln