Walk talk

Jag på Årstabron med utsikt mot Högalidskyrkan, Liljeholmskajen, Munchenbryggeriet och så Tantolunden. "Danto" som det kallades på Bellmans tid med först sockerbruk och senare Kronobränneri. Av det syns inget längre. Man kan bara ana hur det var vid tullbommen - Dantobommen, där landtullavgiften togs upp från de som sneddade över Årstaviken. Epestil-kunskap.

Jag, brorsan och barnen  fortsätter sedan förbi  koloniträdgårdsområdet som en gång uppläts av Stockholms stad till enskilda odlare för att lindra livsmedelsbristen under första världskrigets nödår. Allt har sin historia. Vi kliver ständigt på historisk mark och brorsan är en utmärkt ciceron genom höst-Stockholm. Vid Zinken stannar vi till för lite vila och fika, innan färden fortsätter mot Hornstull och sedan hem. Det är en mulen och grå dag, men just dessa timmar håller det upp och inte en droppe faller (även om det hänger i luften). Ett underbart sätt att umgås på, både för kropp, själ och huvud.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln