Där alla känner varann

I ordets rätta bemärkelse en blåsdag. Och nu - har en blåsnatt tagit vid. Det är ett par minuter över midnatt. Huset är dött. Jag har pratat med brorsan. Vi har haft en sån där sjysst videokonferens som man numera kan ha över datorn, surfplattan eller mobilen. Han håller på med mixningen av en tredje låt som jag spelade in för några veckor sedan i Stockholm. Förhoppningsvis blir den klar i natt. Jag uppskattar verkligen teknikens framfart som möjliggör det att skapa musik tillsammans trots alla mil emellan oss.

För 23 år sedan skrev jag "Där alla känner varann". En sorts hyllning till min hembygd. Till det som jag kallar "hemma". Och nu förevigad - ett tidsdokument från mitt liv.

"Jag är uppväxt i en hembygd där alla känner varann
Där far och mor, syster och bror
fortfarande bor
Och jag vill leva i en hembygd där alla känner varann
Där far och mor, syster och bror
fortfarande bor"


Det är så mycket Färgelanda - det är så mycket svensk landsbygd, kärlek, längtan, trygghet, ro och stabilitet. Lika aktuellt i dag som för 23 år sedan.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln