Cliffs of Dover

Hemligheten med att hinna med allt man måste göra är att gå upp en timma innan än planerat. Idag skall jag skriva musik. Det kräver lite inspiration ...och förberedelser.
Dagens starter; Cliffs of dover med Eric Johnson. Gitarrfrosseri utöver det vanliga. Konstateranden på twitter har återigen fått mig att fundera på den där ultimata listan på legendariska gitarrsolon. Jag tar det ett varv till och återkommer.

Ovanlig grå förmiddag. Sommartid har inte förmått att ändra denna dagsbild, så jag tar gitarren och tolkar några Thomas Andersson Wiij låtar. "Blues från Sverige" känns självklar, "du skulle tagit det hel fel" också. Sedan lite egen reportoar. Av förklarliga skäl spelar jag aldrig de där tidiga 80-talslåtarna jag skrev och det beror då inte på att jag har svårt att minnas hur de gick. En dag skall jag ta och sätta tänderna i de där låtarna och de må vara hur dåliga somhelst - utan dem hade det inte blivit något med något.
87 låtar på svengelska mellan åren 1983 -1985. Ett trevligt projekt vid 60?

Nu skall jag dock skriva nytt. Har en plan som är påbörjad. Allt jag behöver är lugn och ro och kanske lite vin. Jag lyssnar på Cliffs of dover en gång till. Låter de där tonerna fullkomligt bombardera mina sinnen. Den här påsken levererar. Det känns bra.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln