Stjärnholm

Södermanland. Det är grått och disigt, men vackert ändå. Här, just på den här platsen bodde mina förfäder en gång i tiden. Gerard De Besch med familj bor här under 1700-talet och sätter sin prägel på gården och ger det dagens utseende. Det går att läsa att huset får kakelugnar under den här tiden och kyrkan får både ny orgelläktare och predikstol. Stjärnholm tas senare över av Hovmarskalken Gerard De Geer. 14 barn och hårda regler. "Skrikrummet" införs. Det är endast där barnen får skrika. Ett sånt rum vill jag ha.

Barn nummer tre är  Louis De Geer. Senare Sveriges första statsminister. Hela stället andas historia. Både min egen och rikets.

Nu ger jag mig ut. Jag har ett uppdrag att sluföra.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln