Njutning som inre kompass

Känner mig lite piggare. Inte lika trött som jag varit under en längre period. Smått överväldigande att ha energi kvar när man kommer hem från jobbet. Borde träna mer och sköta om min kropp nu. Vet att det är en viktig del i mitt välbefinnande. Det får mig att må bra.
Ingen After work denna vecka. Andra plikter kallar. Man får finna en njutning i det också. Det viktiga är att inte hänga upp sig. 

Visst kan yttre ting vara njutbara, men verkligt välbehag kommer inifrån. Det blev så påfallande uppenbart för mig i går kväll efter träningen, då jag stannade till vid den där sjön som är på bilden för att bara titta och njuta.
Reklamen vill få oss att tro att det kostar att njuta. Att det handlar om exklusiva bilar, smycken, mobiler, lyxresor, mm.
Visst kan yttre ting vara njutbara, men verkligt välbehag kommer inifrån.

Kommer du i håg när du njöt senast? Alltså, en sådan där stund då du mådde som allra bäst och det inte kostade dig något.
Kanske när du fick beröm av dina kollega, den där härliga skogspromenaden med din hund, eller varför inte den där varma duschen när du kom hem och var frusen.

Jag har levt ett ganska långt liv och uppnått en hel del, men börjat fundera på vad allt egentligen handlar om. En gång berättade en person för mig att njutning var hans inre kompass.  Det är så det är tror jag och jag försöker leva efter devisen att verkligt välbehag kommer inifrån.
 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln