En korv med bröd

Det fanns alla förutsättningar till att denna dag skulle bli en toppendag. Så blev det också. I all den stress och press som många känner så här inför stundande semester, med tusen och en saker att göra färdigt innan man kan sluta, kändes det bra att få en heldag i Göteborg med först några timmar på Prison Island för "fångarna på fortet aktiviteter"och sedan en guidad tur på operan.

Just operan överglänste mina förväntningar. Vilket ställe! Vilken arbetsplats! Så häftigt att kunna titta in "bakom kulisserna", se dekorverkstaden, smedjan, måleriet, där de gjorde alla kostymer, peruktillverkningen, mm...
En arbetsplats för drygt 500 personer med 90 olika yrkesgrupper representerade. Detta i en jättebyggnad på 29000 kvadratmeter! Wow!

Det var fotoförbud på de flesta platserna. Jag trotsade det en hel del...
Och när jag insåg att jag själv skulle vilja prova några av dessa magnifika kostymer och fick tjatat en stund, så bad en man mig att följa med honom. Jag kunde inte få prova de där häftiga 1700-talskostymerna, men han hade något annat som han trodde skulle passa för min fotosession. Döm av min förvåning och viss tvekan när han presenterade denna "korv med bröd dräkt!"

Ibland blir det inte som man riktigt hoppas på, men det kan ju bli ganska bra ändå...

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln