Sjön (Minnen om Ellenösjön)

Sådär, 
Precis som det ser ut på den här bilden, var mina dagar när jag växte upp som barn kring den där sjön.
Kanske sken inte alltid solen, men det spelar mindre roll, för det var så som jag minns det.
Mycket av vardagen när jag växte upp kretsade kring sjön. Bad och fiske var återkommande inslag under vår, sommar och höst. På vintern åktes det skridskor där. Ofta utspelades tuffa hockeybataljer mellan barn och föräldrar på sjön och det var där som jag kunde ”låtsas” vara mina idoler Rick Vaive, Peter Ihnacak och Börje Salming.

Igår när jag satt tillsammans med morsan på en bänk där nere vid sjön kom alla de där minnena tillbaka. Riktigt gamla minnen. Helmérs brygga, första gången jag provade vassdrag i vassen, den osjunkbara flotten som just var ”osjunkbar”, men också ”ofarbar”...
Alla skratt förstås, den första kyssen, men också krok i läppen och krossade förhoppningar.

En gång i tiden utspelade sig hela mitt liv i och runt den där sjön.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln