Redlinestudion

Jag utanför den legendariska Redlinestudion Jag utanför den legendariska Redlinestudion

Jag är på jakt efter svensk hip-hops vagga. Det har tagit oss till vår huvudstad. Oavsett vad vi kommer fram till kan man lugnt säga att Stockholm spelat en betydande roll för Svensk hiphop.
För ett par dagar sedan var vi i Norsborg för att leta upp en av svensk rapmusiks viktigaste krafter; Redline Recordings. Redline skapades  1996 av Lating Kings medlemmarna Salla, Chepe och Masse. The Salazar brothers. Idag hittar vi artister som  Linda Pira, Stor, Dani M, Carlito och Aki här. Det var av den anledningen som vi ville hitta till den där källarlokalen som skulle ligga i någon skola. Det skulle visa sig att det inte skulle bli så lätt, då skivbolaget inte stoltserar med någon exakt adress någonstans.
Efter lite detektivarbete hittade vi tillslut dörren och efter ytterligare lite "arbete" fick vi också komma in. Kanske den här resans häftigaste upplevelse. Mer om det i kommande inlägg. Nu bär det av ut i Hiphopvimlet.

Här är ingången till en av svensk musiks viktigaste musikstudios; Redline Records. Eric Widekärr knackar på.
Här är ingången till en av svensk musiks viktigaste musikstudios; Redline Records. Eric Widekärr knackar på.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln