De vackra orden

Dessa oändliga underbara dagar.
Sedan jag lämnade dojon har jag i stort sätt befunnit mig ute. Just nu är det svalt och jag njuter av den behagliga luften som omsluter min nakna överkropp. Jag har påbörjat en ny bok. Annars har inte mycket annat gjorts den här dagen. Det är en liten föraning inför semestern och trots att just de här sista veckorna kanske är de som är som mest intensiva, kan jag hålla en skön distans till allt det där, något som faktiskt förundrar mig. 
Och boken verkar bra och vinet är sött och smakar mycket och jag skriver upp små ord om dagen. Sådana ord som ensamt beskriver en hel dag. Sedan slår det mig ännu en gång hur många vackra ord det finns. Det svenska språket  är så starkt berikat med vackra ord. Jag funderar en stund över vilka ord som jag tycker är de vackraste. förtrolig och förtrolighet hör till dem. Det ger en sån skön känsla att bara tugga på ordet. Säg "förtrolig" och det smakar liksom så gott i munnen. Tillit är också andlöst vackert.
Förgänglig är vackert och vemod lika så. Jag tycker också om älskling och solskenskyssar.
Ordet hänförd hör till mina absoluta favoriter och eufori likaså. 
Det där är sånt jag tänker på medan solen går ner över Färgelanda.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln