Amalfi

Vi tog "en sväng" till Amalfi. Den här kustens största stad ...och kanske den livligaste. Vi åkte buss hit. Nästa gång blir det båt. 40 minuter de 4 kilometerna med buss till Amalfi tar 10 minuter med båten. Dessutom känns det lite lugnare...
En gång i tiden var Amalfi en av de absolut viktigaste hamnstäderna och man tävlade om handeln runt Medelhavet med Venedig. Sedan erövrades Amalfi av normanderna. Då tappade Amalfi sin betydelse inom handel. I allafall på den stora arenan.
En gång i tiden var också Amalfi berömd för sina skolor inom juridik och matematik. Det är sånt nörderi som man lär sig om man älskar att läsa på om sitt resemål. Jag kommer dock minnas Amalfi för den mycket speciella katedralen med den speciella fasaden som liksom tar en med in i sagornas värld. 

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln