Neapel

Den här resan avslutades som den började i Neapel. Staden som grundades av greker från Kyme. En stad i förbund med Rom när det begav sig, även om den ansågs vara en grekisk stad. Man tilläts behålla sitt språk och sin författning. Sedan erövrades man av det bysantinska riket. Efter det på 1100-talet blev det Kungariket Neapel under normanderna. På 1500-talet blev det spanskt , 200 år senare en del av Österrike, för att sedan återigen bli spanskt.
Under några år på 1800-talet blev det franskt för att tillslut bli en del av det enade Italien 1861.
Allt det där tänker jag på när jag tillbringar en heldag bland dess gator och torg, gränder, dess kyrkor och restauranger. En stad rik på historia, rik på influenser, men också en stad med sår och sorger  från historiens världscen". Neapel tycks alltid varit en stad i händelsernas centrum.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln