Nöjd är den svenska motsvarigheten till Nirvana

Det är en sån otrolig skön känsla när man lyckats få gjort precis allt det där som man planerat att göra.
På min "att göra lista" idag kan jag nöjt konstatera att allt är genomfört.
Det där händer inte så ofta. Ungefär lika ofta som att man känner sig stark och oövervinnlig. Max en gång per år.
Så jag firar dagen  med god mat och dryck och jag unnar mig att sitta i soffan framför teven i kväll och se på första avsnittet av denna säsong av höjdarserien "Allt för Sverige". Därefter ännu en serie, men denna gång lite mer action-betonat och jag ser två avsnitt på raken.
Tänker sedan på det Anders Lundin berättade för deltagarna i kväll i Allt för Sverige. Hur viktigt ordet "Nöjd" är för oss svenskar.  Nöjd - den svenska motsvarigheten till Nirvana och hur det uppnås genom att utöva jante.
"För när man är nöjd så trivs man där man är och behöver inte sträva efter något mer. Så jante är inte bara något negativt utan kan vara trevligt också."
Allt enligt Anders Lundin Sverigeskola.

Jag tänker på det där ett tag, funderar på om det är bra eller dåligt.  Tänker på mig i just denna stund. Att jag helt enkelt är nöjd och dessutom känner mig ganska hungrig på att känna denna känsla även i morgon kväll ...och kvällen efter den och kvällen efter den...

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln