...och så händer det

Ni kanske vet hur det är? En dag så är det som om att det syns att man blivit gammal ...eller kanske snarare vuxen. Oavsett hur man väljer att definiera det så tycks det finnas en tydlig gräns där.  Jag minns att jag ganska länge efter att jag fyllt 20 fick visa legitimation vid diverse tillfällen när det behövdes för att inhandla diverse varor, komma in på lokal, osv. 

Det händer mig aldrig längre och konstigt vore väl det, men några få dagar innan jag skulle fylla 50, stod jag i begrepp att inhandla en öl, varvid personen på andra sidan disken frågade om jag kunde visa upp legitimation. Påpassligt där i farten lyckades Anette ta ett kort på när jag sträcker fram mitt körkort.
Jag tackar mannen, berättar att jag fyller 50 om några dagar och då börjar han ursäkta sig och säger att det är en policy och att han måste fråga alla.. Det där tramset avfärdar jag direkt. Jag har stått i den där kön en stund och ingen före mig har behövt att visa upp sitt ID. Dock är jag lite nyfiken och frågar varför inte Anette behövt visa legitimation för sitt bubbel. Han blir mållös och Anette också, samtidigt som jag ler resten av den kvällen.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln