Buda och Pest

Den här helgen är det 12 år sedan jag var i Budapest för första gången. En vacker och skön stad som man gärna återvänder till.  Floden Donau som delar de en gång egna städerna Buda och Pest. Känslan av att gå vid Donaus strandpromenad känns fortfarande kittlande när man tänker på det.  Boulevarderna med alla dessa parisiska caféer, teatrar och museer. Avslappnande timmar i Széchenyi termalbad. Det kungliga slottet och mäktiga  Mattiaskyrkan.
Och så Kedjebron då förstås.  Den otroligt vackra hängbron över Donau mellan Buda och Pest. En symbol för gemenskap. En Bro som förenade de två dåvarande städerna  Buda och Pest som under andra delen av 1800-talet  blev en - Budapest.
Bilderna är suddiga och otydliga., men väcker minnen från en tid som känns så annorlunda än nu.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln