Through the years

I januari i år var det 35 år sedan som välgörenhetsprojektet USA for Africa med 45 av dåtidens främsta artister gick samman för att spela in singeln "We Are the World". Ett stycke musikhistoria.
En av initiativtagarna till projektet var Kenny Rogers och tillsammans med sin nära vän Lionel Ritchie och Michael Jackson skulle de skapa något enastående inom populärmusiken.. Låten spelades in i Kennys studio Lion Share Recording Studio i L.A och jag vet inte hur många gånger som jag sett den där videon med alla de där fantastiska artisterna.
Det är bland annat det jag kommer att tänka på när jag möts av nyheten om Kenny Rogers bortgång.
Som barn på 70-talet växte jag upp med Kennys låtar. Det var Ruby don´t take your gun to town, Coward of the county, The gambler, Islands in the stream, You decorated my life och många fler. Med åren vill jag påstå att jag blivit en riktig Kenny Rogers kännare.
Men det var 1980 när Kenny spelade in Don't fall in love with a dreamer, som jag blev totalt fast. Den där karaktäristiska rösten tillsammans med Kim Carnes raspiga, men otroligt sköna röst. En låt som jag ständigt återkommit till i mitt liv därefter. 
Idag är det framförallt de samarbeten som Kenny gjorde med Lionel Ritche som jag lyssnar på mest, men faktum är att det inte finns en enda dålig Kenny Rogers - låt som jag kan komma på i just denna stund.

Etiketter: kenny rogers

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln