Angel from montgomery

Kaffe och morgonteve. Jag kan inte sova speciellt länge numera och i natt när jag var vaken möttes jag av nyheten att sångaren John Prine är död. Dödsorsaken är komplikationer relaterat till Covid-19.
En gång i tiden sågs han som den nya Dylan och blev älskad av miljoner fans världen över.
Även jag har trollbundets av hans speciella sätt att utrycka sig i text. En viktig inspiratör och mentor för dagens unga musikhjältar som
t ex Jason Isbell.

Alla mina musikaliska förebilder dör.
Häromdagen mitt uppe i mitt just nu intensiva Dylanlyssnande, bröt jag av med lite Prine. Jag såg på gamla Youtube-klipp som jag inte sett tidigare. Inte visste jag då att han snart skulle gå ur tiden.

Solen skiner även idag och klockan är snart halv åtta. Det är hög tid att ta hand av den här dagen. Men först lite mer kaffe och några Prine-låtar.

"Make me an angel that flies from Montgomery
Make me a poster of an old rodeo
Just give me one thing that I can hold on to
To believe in this living is just a hard way to go"

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln