Blonde on blonde
Tisdag kväll.
Veckans två intensivaste dagar avklarade. Ofta har jag känslan av att "nu är arbetsveckan nästan avklarad" när tisdagens arbetsschema är avverkad. Detta eftersom att de rent jobbmässigt (iallafall på pappret) är betydligt lugnare därefter. I och för sig är mina fredagar också hektiska, men då är det ju ändå fredag...Ja, ni förstår.
Hursomhelst, så har jag det ändå bra. Jag klagar inte på hög arbetsbelastning och som sagt...efter tisdagen blir det lite lugnare. Jag har det bra på jobbet, men i kväll firar jag att det "nästan" snart är helg.
Eller firar är förstås inte rätt, för även om kvällen blev fantastisk, så går allt i ett rasande tempo just nu. Kanske för att jag vill ha det så, kanske för att jag har mycket omkring mig.

Jag tittade på reprisen av senaste säsongen av "så mycket bättre" igår.Jag slogs av vilka fantastiska låtskrivare Strömstedt, Glenmark och Eriksson är. Strömstedt har jag haft bland de främsta ett bra tag, men nu insåg jag också hur genialiska de andra GES-medlemmarna också är som låtsnickrare. Inte nödvändigtvis tillsammans, utan också var och en för sig. Med åren har jag förövrigt insett storheten med många av våra artister, även om jag själv kanske inte lyssnar så mycket på dem. Jag har haft svårt att skilja på vad jag själv tycker om och vad som faktiskt är ett bra musikaliskt hanverk.

Jag tänker föresten avsluta Blonde on blonde sessionen nu. Tre veckor nu med samma platta rullandes dag efter dag.
Som jag tidigare berättat i inlägg så har jag påbörjat ett Bob Dylan projekt där jag lyssnar igenom alla Bob Dylans album och det på "riktigt". Syftet är oklart, men kanske vill jag ta reda på vilken som egentligen är den bästa Dylan-låten.
Är det som jag alltid tyckt;  Don´t think twice it´s all right eller kan det vara någon annan som jag inte tänkt på i det sammanhanget, eller kanske till och med någon låt som jag tidigare missat?

De bästa låtarna på (världens första dubbelalbum) Blonde on blonde är enligt mig;

1. Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again Ett riktigt 
      mästerverk.
2. I Want You Den första Bob Dylan-låten som jag lärde mig tycka om 
    och som jag visste var en Dylan-låt.
3. One of Us Must Know (Sooner or Later) vad var det som gick fel? 
    Jag som verkligen försökte att få det att fungera. Om sprucken 
     kärleksrelation. Så bedrövande. 
4. Just Like a Woman. Låten om  Edie Sedgwick och som Ulf Lundell 
     gjorde en hygglig version av på svenska. The Hollies fick en hit
     med den och även Joe Cocker och Stevie Nicks spelade in den.
5. Absolutely Sweet Marie  Textraden "To live outside the law you 
     must  be  honest"
säger allt.
     Ola Magnell gjorde en svensk version och  Everly brothers har     
     spelat  in den och gjort den till "sin". Dylan skall ha spelat den på   
     scen för första gången 1988.

Slut för idag!

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln