AMERICANS - ATT TÄNKA OLIKA HAR GJORT USA STORT                       

Jag kommer under  några veckor blogga om USA, dess presidenter och presidentkandidater. Just amerikanska presidenter har intresserat mig sedan jag var barn och de här kampanjerna som föranleder allt, har jag därför alltid följt stort med intresse.

Presidenter som jag tycker lite extra om är William McKinley, Harry S Truman, Ronald Reagan, Bill Clinton.
Vilken partifärg de har spelar ingen betydelse för vad jag tycker om dem. I amerikanska presidentval handlar det så mycket mer om person framför partifärg.
Jag tycker George W. Bush var mycket bättre president än sitt rykte här i Europa.
Jag tror att John McCain hade blivit en mycket bra president och på  så vi var det synd att han blev slagen av Obama 2008.
Jag hoppades på att Al Gore (D)skulle vinna 2000 mot George W. Bush och John Kerry (D) borde fått en chans 2004. Jag tror att dessa två hade blivit bra presidenter.
I alla tester som tidningar brukar göra "inför" blir jag ALLTID republikan.

 

Vi  Européer gör ofta samma misstag gång på gång när vi diskuterar amerikansk politik; Vi tittar mot det stora landet i väst med europeiska ögon. Självklart blir det svårt då och lika självklart blir nästan hela Europa Biden-anhängare eftersom att vi har så svårt att ta till oss saker som liberala vapenlagar, religiös fanatism, abortförbud och dödstraff. Detta val står vi dessutom inför en vad många tycker galen Trump.

Världens största och bästa rockartist; Kid Rock tillsammans med dito skådespelare Sean Penn gjorde för amerikanska publicservice en kortfilm inför 2012 års presidentval om vad som egentligen förenar amerikanen.  Penn och Rock spelar två typiska politiska stereotyper som under filmens gång blir vänner. Något som kan tyckas otänkbart eftersom att de är så olika och står för så olika saker. Sensmoralen är att "låt inte politiken dela landet - att tänka olika har gjort USA stort.
Ta er tid och titta på filmen när ni har tio minuter över. Om inte annat för att det är två riktigt sköna killar som spelar och kanske framförallt för att det aldrig varit viktigare för ett land och dess folk att försöka varai enade.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln