Som ett brev på posten

Det tycks bli ännu en jul för mig. Sånt skall man inte ta för givet. 
Och de här dagarna innan den stora festen i dagarna många, försöker jag att komma i nivå med lugnet och stänga ner så många olika skeenden och händelseförlopp som är möjligt för att inte gå in i en total lock down.
Julafton redan i övermorgon. Det blir ingen vit jul i Dalsland i år. Tror inte jag är så noga med det heller, men i morgon skall jag spela julmusik. Det blir ett abrupt avbrott i den annars ganska monotona Tommy-blandningen av musik. 
Jag skall utnyttja mitt nya mediasystem till max. Musik i alla rum. Julmusik i alla rum. Till och med på toaletten. Jag tror på musiken även i det här fallet. Julstämningen kommer komma som ett brev på posten...
Som ett brev på posten? När använda man det utrycket senast?
Förr delades det ut post två gånger om dagen och till och med en gång varje lördag. Postverket var vida kända för att skicka snabbt och smidigt. Brevbäraren var på sekunden och man visste alltid när posten kom. En sak är säker och det är att den statliga postverksamhetens glansdagar är över. 
Tiderna förändras.

Men

Kanske inte julen ändå? Finns det någon högtid som är så traditionsbunden som just jul? Ja, jag vet att hela grejen med just högtider är just traditioner. För många skapar just det trygghet, men inte för alla.
Julen får oss att samlas, komma samman för någonting. Det kan inget Corona eller restriktioner från Folkhälsomyndigheten stoppa.
Jul nu anno 2020 är kanske just julen det viktigaste vi har? En stunds firande med glädje, värme och tankar på något annat?

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln