Blue Christmas

Det är åter tyst.
Stillhet.
Sällskapet har åkt hem, men julen fortsätter. Det skall blir en julpromenad, men först annat.
Det spelas Blue Christmas och tankarna tar mig tillbaka till min barndom. Jag var 6 år när jag fick min första gitarr. En stålsträngad Bjärton från skånska Bjärnum.
En av de första sångerna jag lärde mig spela och sjunga på den gitarren var just Blue Christmas. Kanske inte så konstigt eftersom att det spelades mycket Elvis i mitt barndoms hem. Dessutom var det en låt som pappa hade på sin egna reportoar.

Just nu lyssnar jag på Martina McBrides version där hon sjunger duett med Elvis. Att Martina själv bara var 2 år när Elvis gjorde sin 68´special Comeback show som ursprungsversionen är ifrån, bryr mig nu föga. Fantastiskt ändå vad man kan göra med teknikens hjälp. Sången är 100 procentig hopmixad, men det som höjer allt är videon. Hur man lyckats klippa in Martina där med grabbarna på scenen. Hur hennes och Elvis blickar möts...Ja de skapar faktiskt magi, trots att de aldrig någonsin träffades på riktigt.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln