Deja vu

Jag satt ute och kollade upp mot den blå himlen.
Äntligen sol tänkte jag och så dök det där planet upp som ett numera sällsynt inslag i skyn. Det fick mig att tänka på att ge sig av. På min ständiga längtan att vara på väg och vara någon annanstans. Jag tänkte på tre veckor i Florida som i år bara fick bli en plan och även om jag ännu inte bokat om, så inser jag att det bara är en tidsfråga innan det måste göras. 
Men jag tror på mirakel...

Och dagen har varit vacker och jag noterade i går i min dagbok att ”idag kom årets första sommardag”. Det är minst sagt en skön känsla att kunna skriva det. Nu väntar jag på att syrenen skall stå i blom.  Allt är sent i år.

I morse såg jag på när Crosby, Stills and Nash var med på CBS Sunday morning med Anthony Mason. Förinspelat och var för sig. En sån supergrupp, ett gäng musikaliska genier och 50 år senare pratar de inte längre med varandra. 
Tragiskt.
Nash säger i och för sig att han ofta pratar med både Neil Young (som inte var med i programmet) och Stephen Stills, men inte David Crosby. Bortsett från att man inte kunde få se dem tillsammans, var det trevliga intervjuer där det bland annat berättades om hur en av århundradets supergrupp bildades och där jag lät mig själv försvinna bakåt i tiden...
Tiden då jag själv upptäckte dem och började lyssna på deras musik. Det nordamerikanska svaret på det svenska Abba, men istället för tidigare band som Hootenanny Singers och Hep stars kom de här killarna från The Hollies, Byrds och Buffalo Springfield.
Vilken supergrupp för sin tid!
Graham Nash berättade att han aldrig ville ta med Neil Young och när han frågade Neil vad han skulle kunna tänkas tillföra denna supergrupp svarade Neil Young;
”Magi” Har du aldrig hört våra gitarrer ihop, min och Stephen Stills?
Young pratade om Buffalo Springfield största  varumärke, Hans och Stills gitarrer ihop. Graham Nash lät sig övertygas. Dock tycktes den där lilla parentesen att de alltid bråkade utelämnas och det fortsatte förstås sedan i supergruppen Crosby, Stills, Nash och Young.

I kväll spelas förövrigt gruppens bästa platta Deja vu i mina rum och jag rycks med och hänförs av Joni Mitchell - skrivna låten Woodstock, Almost Cut my hair, Carry on, Everybody I love you, samt en av de vackraste låtar som framförts; Our house .
Kvällen är minsann öm.

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln