Torsdagar betyder alltid avkoppling i gott sällskap, god mat och dryck. I dag är inget undantag.  I allt det hektiska är just de där "vattenhålen" en behövlig oas i livet.

Jag lyssnar på Dave Stewart högt och som alltid vid dessa tillfällen ifrågasätter jag mig själv varför jag inte gör det oftare. Alltså, jag menar nu inte att ifrågasätta mig själv oftare, utan att lyssna på Dave Stewart helt enkelt.

Solen skiner och det är riktigt skönt ute. Oktober har varit resonlig. Jag jobbar lite, jag njuter lite och hösten är än så länge nådig.

Läs hela inlägget »

Jag hade gett rätt mycket för att vara med där inne i kväll.
Jag studerar genom en plexiruta.
Halva veckan har gått och mitt knä känns inte alls något bättre. Det var länge sedan det behövde ta så lång tid på sig att bli bra. Trasig sedan i maj. För första gången på länge är jag lite orolig.
Onsdagar betyder alltid judo. Det har det gjort sedan 1981. Det är bara jag kvar från det gänget i kväll.
Nästa onsdag skall jag stå på mattan igen. Det är ett löfte.

Läs hela inlägget »

Local hero

Jag är på väg hem. Har låten Going home i huvudet. Kanske för att jag spelade den på gitarr tidigare i dag.
På jobbet.
Det där ledmotivet med Mark Knopfler från filmen Local hero. En helt igenom fantastiskt vacker låt. Filmen var ok den med. Men det var länge sedan jag såg den.
En Bill Forsyth film. Handlar om ett amerikanskt oljebolag som skall köpa ett litet kustsamhälle i Skottland..
Man räknar inte med att han som äger stan inte vill sälja.
Det är så jag minns själva historien..

Nu skall jag snart åka till klubben. Ännu en kväll med mig bredvid. Måste vila den här veckan. Det kan dock inte hålla mig borta från verksamheten.
För det är mitt liv, mitt hem.

Numera skymmer det tidigt. Kvällen är kort och mörk.

Läs hela inlägget »

Joel Alme sjunger så där hjärtskärande till den där Volvoreklamen och jag jobbar på för att bli färdig med morgonens förehavanden. Om en stund och det ganska snart skall jag vara härifrån och redo för en ny dag.
Detta likt miljoner andra svenskar.
Natten var fylld av drömmar. Nu har verkligheten gjort sig påträngande påmind. "If you got somebody waiting". Jag är förevigt en drömmare. Allt är som vanligt och du är den enda som vet.

Läs hela inlägget »

Digestif

I somras tillbringade jag dagar i Minori. Jag njöt av Amalfikustens härligheter fullt ut. Vi bodde på världens mysigaste ställe upp i bergen. Det var litet och familjärt. Sent om kvällarna/tidig natt när vi vandrat upp från samhället vid havet via de hundratals trappstegen upp för berget, brukade vi sätta oss ner och se ut över havet. Hotellets ägarinna brukade göra oss sällskap och bjöd alltid på läckerheter och trevliga samtal. Jag uppskattade de där samtalen mycket. Små berättelser om livet på Amalfikusten. Då och nu. En hel ort helt beroende av citroner. En region beroende av citroner. 
Jag drack av limoncellon som hon bjöd på och det med välbehag. Närodlat så att det förslog. Hon ville också gärna bjuda på drycken som hennes man gjorde av valnötter. Hon visade oss stolt de mäktiga träden som valnötterna kom i från. Jag hällde i mig det i stora klunkar. Det var inte gott som limoncellon, men uppfriskande och starkt och medan vi fick en redovisning om den något omständiga framställningsprocessen, kom jag på mig själv hur jag satt där och njöt.

Jag minns också att jag stundtals kunde känna ett viss vemod när jag satt där och drack och lyssnade på de där historierna. Hur jag tänkte på hur sårbart detta samhälle var. En hel trakt helt beroende på citroner och hur deras skörd skulle bli. Historierna som berättades var inte alltid lyckliga.

Nu är det oktober och juni, den sorrentinska halvön och Kampanien känns så långt borta. Tiden går så otroligt fort, minnerna finns kvar, men gårdagen är borta för länge sedan. 

Läs hela inlägget »

Intryck

Tisdag morgon. Luften är rå och blöt. Jag på väg till jobbet. Ett Sverige på väg att starta upp. Allting är precis som vanligt.

Läs hela inlägget »

Trots allt

Jag ser kvällens träningspass från klubbens kafédel. Det är en ovan sysselsättning. För även om jag egentligen inte kan påstå att jag direkt tränat den här hösten, så har jag iallafall stått på judo mattan.
Nu är det vila som gäller. Så länge som jag inte kan stödja riktigt på mitt högra ben.

Den här veckan har vi familjevecka på klubben. I samband med det har vi insamling till förmån för rosa bandet. Det tycker jag är bra.  Och trots att jag inte kan träna, så hålls humöret så här bredvid: ändå uppe. Av vetskapen att tillhöra en sån här fin förening.

Läs hela inlägget »

Hittade den här bilden för en stund sedan och den gjorde mig glad. Så mycket glädje i just den där stunden. Jag och min son någonstans i Nordamerika. Var okänt, men det går inte att ta miste på att vi tycks vara nöjda med tillvaron.
Klockan är runt midnatt och jag kan konstatera att just det här blir ett perfekt avslut på denna dag.

Läs hela inlägget »

1994

Bilden lånad av Lars Bäcker från albumet Sälfludd tour 1994 Bilden lånad av Lars Bäcker från albumet Sälfludd tour 1994

1994 var jag 26 år och då var det fortfarande ok att räcka ut tungan på kort. En bild på mig tagen under en av dessa Sälenveckor som under nittiotalet gick under namnet "Sälfludd tour".

Många minns 1994 för OS-guldet i hockey, eller fotbolls-VM i USA. Andra just för att det var en fantastisk fin sommar.
Men jag minns förutom den här resan till Sälen (som jag förövrigt har ganska suddiga minnen i från) några veckor innan, det där jordskalvet i  Los Angeles där många människor får sätta livet till och fram tills då den mest kostsamma jordbävningen i världen räknat i materiella skador. Sedan kom skalvet i Sumatra ett par veckor senare och över 2400 personer dödas. 

1994 var ett mycket händelserikt år i världen, men också för Sverige.
I sverige grips tillslut "Militärligan" bestående av 11 män och en kvinna. De är misstänkta för att genomfört åtta grova rån och är under en tid det stora samtalsämnet överallt.
Fänrik Mattias Flink skjuter ihjäl fem kvinnor och två män  i Falun och i Stockholm dödas tre unga kvinnor och en manlig dörrvakt under det så kallade Stureplansmorden. Spionen Stig Bergling som varit borta i sju år och bytt namn till Eugen Sandberg återvänder till Sverige på grund av hälsoskäl. Han grips och sätts i svenskt fängelse igen.
Det nya pensionssystemet införs, och det blir  förbjudet at röka på skolgårdar. Tobaksreklam förbjuds också. 
Ian Wachtmeister avgår som Ny demokratis partiordförande och det tilltänkta samarbetet  mellan Volvo och Renault spricker. 
Sverige blir medlem i EU, pappamånaden införs och lagstadgas och vårdnadsbidrag införs.
I juni röstar riksdagen för registrerat partnerskap för homosexuella par som innebär att de får samma rättigheter som gifta heterosexuella.

I det svenska riksdagsvalet får socialdemokraterna 45,3 % av rösterna och Ingvar Carlsson blir ny Statsminister efter Carl Bildt. Ny demokrati får 1,2 % av rösterna och åker ur riksdagen med buller och bång, samtidigt som Miljöpartiet kommer tillbaka.

I slutet av  september förliser M/S Estonia på Östersjön och sjunker till botten och 852 människor drunknar.  

I världen är  allas ögon mot Rwanda där inbördeskriget mellan hutu och tutsi leder till ett av världen största folkmord. 
USAs president Clinton har mycket att stå i och ser till att det finns 
amerikanska militärflygplan som patrullerar i flygförbudszonerna i Bosnien och Hercegovina, samtidigt som soldater skickas till Burundi för att evakuera amerikaner och rwandier. Amerikanska soldater går in i Rwanda, uttökar sin närvaro i Makedonien och skickar soldater till Haiti för att återställa demokratin.

I april hålls de första fria valen i Sydafrika och partiet ANC vinner och Nelson Mandela blir president. Tunneln under engelska kanalen invigs och Inbördeskrig utbryter i Jemen. Armenien och Azerbajdzjan enas om vapenvila i Nagorno-Karabach och de sista ryska soldaterna lämnar Estland och Lettland. Palestinierna får tillåtelse att förvalta Gazaremsan och Jeriko  och IRA lägger ner sina vapen. 

I sportens värld vinner Dalslänningen och min kommuns stora hjälte; Jan Ottosson Vasaloppet för fjärde gången. Som 42-åring slår tungviktaren George Foreman ut Michael Moorer och blir världsmästare på nytt i boxning  och förutom guld för hockeylaget vinner Pernilla Wiberg den alpina kombinationen och blir olympisk mästarinna.

Den stora händelsen i musikens värld är det tragiska faktum att Kurt Cobain begår självmord.

Personligen klassas 1994 fortfarande av mig som ett av mina absolut sämsta år.

Läs hela inlägget »

Som en badpojke har jag suttit och lapat sol. I dag en dag i repris från juni.
Jag tar ett klassiskt Tommyfoto och tänker att den här dokumentationen kommer ses som ytterst viktig en dag. Antagligen långt fram i tiden. Vad passar bättre än att njuta med än en espresso och tankar om en ny härlig vecka? 
Jag roar mig med att läsa om bra restauranger och deras menyer. Riktig trevlig söndagsunderhållning måste tilläggas. 

I går kväll hade vi 24 grader inne. Jag öppnade upp och gick ut. 17 grader och vindstilla klockan 22.41. 
I kväll skall det vända. Slut på "gästspelet". 
Därför blir jag kvar ute. Länge. 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Björn Aldenfalk » Mina absoluta bästa bloggtips:  ”Hejsan Tommy! Mycket bra tips kör du med Wordpress eller vad använder du för pl..”

  • Miss Jennifer » Tillfreds:  ”Underbar känsla när man får gå och lägga sig med ett leende på läpparna :)”

  • jeanette sandelin » Det:  ”Hemsk film väl?”

  • Afrodite » Walk the blues:  ”Önskar dig en riltigt fin sommar och lycka till med allt. Roligt att man nu kan ..”

  • Charlie Ferm » Walk the blues:  ”Är det där en seagull som du spelar på? Har aldrig testat någon, men läst en del..”

Arkiv

Länkar

Etiketter