Cheese

Innan hemfärd är det viktigt som alla vet att fylla på ostförådet.
Det gjordes med råge. Även detta år kommer det finnas ost i mitt hem under påsk.
Nu kan firandet börja.

Läs hela inlägget »

En dag runt Hornborgarsjön. Tranor är ett märkligt djur. De har skapat folkfest sedan början av 50-talet.

Folk från när och fjärran tar sig hit varje år. Det är utställningar, souvenirförsäljning,tranguidningar och servering.  Mycket bättre än så här blir inte ett svenskt turistmål.

Dagens tranantal var 10200. En ansenlig mängd som hänger på årets stora tranpartaj. Dock ingenting mot tidigare i april då nästan 28000 samlades här. En riktigt populär plats med andra ord.

Läs hela inlägget »

Det är så befriande härligt med en blå himmel och idag är det dessutom lite varmare än tidigare dagar. Det känns som att det är på tiden att det blir det. 

Jag vädrar. Tar in det nya, låter det gamla fara sin väg. Jag känner den milda vinden på min kind och jag vågar tro på mina planer igen.

Läs hela inlägget » Det är den sista måltiden. Det är svek, hunger efter makt och rikedomar och en 30 silvermynts kyss.  Det är dramatik i Getsemane trädgård och hela historien är som en välregisserat film där alla viktiga ingredienser finns med för att det skall bli en riktig bestseller.
Lägg där till häxor flygande på kvastar och vi skulle kunna ha en film med Tarantino-stuk. 

Det är i dag som påsken för många börjar på riktigt.
Det är en av våra största trafikdagar och om en stund skall jag själv ta mig en titt på hur det är med den saken.

Läs hela inlägget »

Ett kakfat för två...eller kanske 3-4?
Jag väntar fortfarande på att solen skall värma och att vinden skall vara mild och ljum. Till dess passar det bra med att tillbringa tiden inomhus och intaga lite varmt, lite sött, surt och salt.

Läs hela inlägget »

Jag har minst sagt haft mina krämpor de senaste året som dessutom avlöst varandra. Just nu är det ryggen som ställer till med störst problem.

Men

Jag är så tacksam över att jag faktiskt kan promenera, att jag kan ta mig dit jag vill, göra saker, se, höra och lukta.  Alla de där sakerna som jag bara gör, men aldrig egentligen tänker på.
Jag har verkligen så mycket att vara tacksam för.

Läs hela inlägget »

Tidig morgon, sol och kaffe.
Jag dröjer mig kvar och vill inte sluta att njuta av just denna stund, men alldeles strax skall jag bege mig ut och därefter skriva ett par timmar.

Det är onsdag före påsk. Nu inleds påskfriden.
Och jag tänker på historien om Simon den spetälske i Betania och Maria som smörjde Jesus fötter och huvud och vilket liv det blev om det. Historier som etsat sig fast i mitt minne. Sedan tänker jag på annat som jag också minns och sedan kommer saknad och längtan.

Läs hela inlägget »

När man går in för något så där innerligt är det skönt att bara koppla bort allt för några minuter eller en stund. 
I dag har varit en bra dag då jag både tillåtit mig inspireras, men också fått skriva i flera timmar. Jag vill ha många såna här dagar i mitt liv. Många, många, många...

Och

numera har jag fart på mitt mobilbloggande och jag håller det kort och intensivt. Utmärkt en dag som denna.

Läs hela inlägget »

Jag skriver och jag skriver och i dessa dagar har jag gjort ett försök att lägga in ett "extra växel" för att försöka bli klar i tid. Just nu har jag bra förutsättningar för att skriva, för att inte säga de bästa.

Det är en ganska häftig känsla när man nu ser att det faktiskt börjar bli något. Ett manus i handen ...eller på bordet, känns mer verkligt än ett i datorn.

Läs hela inlägget »

Femton kilometer sydöst om Skara. Ett härligt stopp under en upptäcktsfärd genom jordbruksland. 

I väster Lidan, i öster Tidan och i söder Ätran.  Jag har koll på väderstrecken. Det är en dag för inspiration och stillhet. Det är stilla veckan.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter